• Hoofdstraat 62
  • Stadskanaal

Gordijnen & Raamdecoratie

Bij Grooten & Tobben interieur heeft u de keuze uit verschillende gordijnen en raamdecoratie. Hieronder vindt u een lijst me onze verschillende producten. Heeft u vragen? Kom dan eens langs bij ons in de winkel of bel naar 0599 614 885

Holland haag - Vriesco - Bece - Luxaflex - V-gro - Unland - Multisol - Unilux (horren) - Beautisol (Gordijn reels)

Gordijnen met ingestikte plooien

Gordijnen kunnen op verschillende manieren voor het raam worden geplaatst. Meestal worden de gordijnen of inbetweens met ingestikte plooien aan een gordijnrail of roede gehangen. Deze manier is de meest gebruiksvriendelijke manier. De haken of ringen in de gordijnen hangen in runners of op de roede die vervolgens soepel door de gordijnrail/roede te verplaatsen zijn. De ingestikte plooien of ringen maken dat het gordijn met veel volume voor het raam hangt.

Gordijnen met meerwaarde

Vlamwerend, verduisterend en isolerend

Veilig wonen wil iedereen, net als lekker lang slapen en uitgerust wakker worden. Grooten-Tobben heeft trendy gordijnen die vlamwerend, verduisterend of isolerend zijn. Over isolerende werking wordt nog maar weinig gesproken, echter het levert een belangrijke bijdrage aan comfortabel wonen. De hoogglanzende achterzijde van de stof zorgt voor zonreflectie en laat maar liefst tot 50% minder warmte en 30% minder kou door.

Wanneer de gordijnen in een strak, modern interieur hangen komen gordijnen met een enkele plooi goed tot hun recht en d.m.v. onder de plooien vastzetten door adams en eva’s voor strak uitziende vitrages niet alle gordijnen vitrages zijn daarvoor geschikt laat u door ons informeren. Hangen de gordijnen in een wat meer landelijke stijl dan past een gordijn met vlinderplooien beter. Zo is er voor elke stijl en interieur een passende plooi.Voor Barock ,landelijk, industrieel,no nonsense klassiek waarin men weer met embrasses kan werken.

Plooien

Maat wordt in de breedte gemeten,daarvoor is de stofbreedte van belang of uitgaande van een kamerhoog breedte men heeft dan geen naden bij het verwerken van de stof.

De breedte maat of de geplooide breedte is de afstand tussen de eerste en de laatste plooi. De twee zijkanten van 2,5 cm of 3 cm worden niet bij de breedte meegerekend. Er wordt geen rekening gehouden met extra breedte in verband met het beter sluiten van het gordijn.

Plooi diepte

De plooidiepte is de grootte van de plooi zoals deze naar voren steekt. Deze diepte is ongeveer 3 cm bij vlinderplooi enkeleplooi triplooi..Bij golf ophanging van gordijnen kan dit in breedte veschillen zowel in 7 cm alswel op 9cm.

Plooi afstand

De plooi afstand is de ruimte tussen de twee plooien. Er zijn twee verschillende plooi afstanden. 10 cm afstand bij toepassing bij overgordijnen, 8 cm afstand bij toepassing bij vitrage. Hierbij is wel van belang dat bij de hiervoor geldende plooi toeslag gerekend wordt.ook is er de vlinder retour plooi die een soort van harmonium vorm de diepte kan dan 10 cm zijn .

Gelijke plooien

De plooi diepte en de plooi afstand worden even groot gemaakt in een gordijn. Bij meer gordijnen in dezelfde ruimte kunnen per gordijn de plooidieptes verschillen. Kies hier voor de optie gelijke plooi in alle gordijnen. We gaan de stof verdelen over de breedte zodat de plooibreedtes het zelfde blijven en je een constante weergave houdt van het te plooien gordijn of vitrage.De stof wordt stanaard berekend door railbreedte keer 2.5 keer prijs van de stof op staal.rekening houdend of een stof kamerhoog is of niet en met evt.patoonhoogte. Dit is voor elke vorm van plooi weer anders en de patronen moeten op elkaar aansluiten.Bij een stel streven we erna dat ook de patronen naast elkaar gelijk lopen.

Maken van de plooien

De plooien worden machinaal in de bovenzoom ingestikt. Het garen waarmee de plooi gestikt wordt is transparant van kleur. Hiermee wordt de kleur van het gordijn overgenomen door de transparantie van het garen.

Enkele plooi

Bij toepassing van een enkele plooi hangt het gordijn met een minimale plooivorming voor het raam.

Vlinderplooi

Gordijnen, vitrages met een vlinderplooi hangen door meer stofverbruik met een mooie plooival voor het raam. Hiervoor wordt meestal 2.5keer de rail breedte benodigde stof berekend.

Triplooi

Door deze plooi te gebruiken, ontstaat er een zeer rijk gordijn. Er wordt hier dan het maximale stofverbruik wat op de rail/roede kan toegepast.

Bokaalplooi

Deze plooi is gevuld waardoor er een vorm van een bokaal ontstaat.Mooi voor landelijke inrichting minder geschikt voor vitrages.

Stolpplooi zonder tussenruimte 300%

Hier liggen de plooien zonder tussenruimte plat tegen het band. Dus plooi aan plooi. Hier is het gordijn niet te schuiven.

Studioplooi met tussenruimte 300%

Hier liggen de plooien met een tussenruimte plat tegen het band. De tussenruimte ontstaat doordat de stof 300% terug gevouwen is achter de plooi. Ondanks de 300% stofverbruik is het gordijn toch te verschuiven wanneer het gordijn onder de rail wordt geplaatst met een hoofdje 0 tot 0.5 cm.

Enkele retourplooi

Door een extra plooi die in het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn wordt aangebracht, vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren. Het gordijn moet hier onder de rail geplaatst worden. Door het harmonica-effect ontstaat er een minimale pakket breedte.

Rail breedte + 10% voor de plooival = breedte maat gordijn.

Vlinder retourplooi

Door een extra plooi die in het midden van de tussenruimte aan de achterkant van het gordijn wordt aangebracht, vouwt de tussenruimte naar achteren en de plooi naar voren. Het gordijn wordt hier onder de rail geplaatst worden. Doordat er een harmonica-effect ontstaat, is er een minimale pakket breedte uitermate geschikt voor balkon deuren of schuifpui doordat het opendoen van het gordijn vitrage en of inbetween naar de zijkanten van het raam smal pakketje kan worden en men daardoor de lichtinval optimaliseert..

Rail breedte + 15% rekening houdend met de plooival

Haken

Aan de achterkant van de plooi wordt een haak bevestigd waarmee het gordijn aan de rail wordt gehangen. Er zijn meerdere soorten haken voor verschillende toepassingen o.a. de duplohaak of ijzerenhaak.

Kunststof haak

Deze haak wordt machinaal in de plooi meegestikt. Het hoofdje is verstelbaar. De haak is niet geschikt voor stolpplooi en studioplooi. De kunststofhaak is leverbaar in de maten 6, 8, 10 cm. Welke hoogte van de haak wordt toegepast is afhankelijk van de keus van de hoogte van het gordijnband.Gordijnband kan op 10.cm 15.cm en kan op 20.cm

Het hoofdje wordt bedoeld dat de afstand van de bovenkant haak tot de bovenkant van het gordijn.
Hierdoor wordt de rail waar het gordijn aan hangt bedekt.
Daardoor is de rail niet zichtbaar wanneer het gordijn dicht is.

Trekstangen,worden vaak geplaatst om vlekken in het gordijn te voorkomen deze kunnen op verschillende lengtes geleverd worden. Transparant of in hout.